Help, ik heb een financieringsbehoefte!

Wanneer alles loopt zoals het loopt is er geen vuiltje aan de lucht. De zaken gaan goed, klanten komen bij jou om zaken of diensten af te nemen, betalen op tijd en verder verandert er niets. Je hebt een winstgevende onderneming en verdient er goed je boterham mee. Iedereen tevreden.

Help, ik heb een financieringsbehoefte!

Help!

Het ondernemerslandschap ziet er echter niet zo uit als hiervoor beschreven. Nieuwe plannen, nieuwe ontwikkelingen, veranderende omgeving, tegenvallers, kansen: allemaal elementen waar je iedere dag alert op moet zijn als ondernemer. Dat kan er dus ook maar zo toe leiden dat er een financieringsbehoefte ontstaat. Help! Wat nu? Hoe pak je dat aan?

Bank

De eerste waar je misschien aan denkt is je bank. Maar deze bank is tegenwoordig minder goed bereikbaar voor een persoonlijk gesprek bij jou op je bedrijf. Krijg je uiteindelijk contact met je bank dan wil deze allerlei informatie van je die je (nog) niet paraat hebt of de bank heeft om wat voor reden dan ook zelfs geen interesse!

Accountant

Volgende stap is vaak naar je accountant of boekhouder. Deze zal de gevraagde informatie toch op moeten kunnen leveren? Maar ook deze gaat vragen stellen en zet je eerst aan tot actie om het voor hem/haar mogelijk te maken de gevraagde informatie op te leveren.

Kredietinformatie

Businesscase, exploitatieprognose, liquiditeitsprognose, contracten, debiteurenlijsten, crediteurenlijsten, voorraadlijsten, tekstuele onderbouwingen, forecast, worse case, break-even-point, afzetcontracten, structuurrisico’s, lening of krediet, crowdfunding, informal investor, factoring, lease. Het begint je al behoorlijk te duizelen. Waar begin je aan?! Welke stap moet je nu als eerste zetten?

Laat je begeleiden door een kredietadviseur

Het aanvragen van een financiering is geen dagelijks werk voor menig ondernemer. Gelukkig niet, want het zou enorm afleiden van je eigen activiteiten. Het vraagt specialistische kennis en ervaring. Laat je daarom begeleiden door een (regionale) specialist die het netwerk binnen het financieringslandschap goed kent. Hij of zij kan je aanvraag regisseren, zodat jij als ondernemer kan blijven ondernemen. Ook dat is ondernemen!

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Laten we dan eens een afspraak maken.

Direct contact opnemen